Езици

Меню

Общинска организация на хората с увреждания

Председател за Община Гълъбово: Веселина Борисова - тел. 0894657111, 0887350199

През 2007 година, 25 септември в гр. Гълъбово се създава Общинска организация на инвалидите

Съюза на инвалидите в България е създаден на 25 Декември 1989

Международен празник - 3 декември

В гр. Гълъбово от инициативен комитет в 9 членен състав: Сидер Сидеров, Веса Банева, Стойчо Гичев и др, се създава Общинска организация на инвалидите. Към настоящия момент членовете на организацията са повече от 150 от цялата община. До 2011 година председател е Стойчо Гичев.

Клубът на хората с увреждания "Надежда" в гр. Гълъбово на ул. Д-р Жеков разполага с подходящо обзавеждане, отопление и всичко необходимо за провеждане на срещи между членовете на организацията. 

! За издаването на карти за паркиране на хора с увреждания:

1. Копие от решение на ТЕЛК/НЕЛК/ДЕЛК

2. Копие от лична карта

3. Актуална цветна снимка, размер 2,5 на 3,5 см - 2бр.

Първото регионално спортно състезание за хора с увреждания

Спортно състезание за хората с увреждания ще се проведе на 25 септември 2013 година от 10 часа в спортната зала. Игрите за 50-е участника ще са баскетбол, боулинг, скачане с чувал, дърпане на въже и състезание с инвалидни колички.

Целта на мероприятието е да се подобри социалното включване и интеграция на хора с увреждания. Да се предостави възможност на хората с увреждания да покажат способностите на активните хора. Да се създаде предпоставка за нови запознанства и общуване и изваждане от затворената им среда. Да повиши качеството на живот, да им върне самочувствието и социалните контакти.

Спортното състезание и празненството за 6-ия рожден  ден на организацията ще се осъществи с любезното съдействие на едно от големите предприятия в региона.

На снимката - през 2012 година  - 5-години Общинска организация на инвалидите в Гълъбово, с торта за всички, от спонсора на мероприятието "КонтурГлобал Марица изток 3"