Езици

Рицари на Малтийския орден дариха апаратура за МБАЛ Гълъбово

Кметът Николай Тонев посрещна в Гълъбово

Посланика на Малтийския орден в България Камило Дзуколи

Днес, 30 януари 2018 г., в МБАЛ - Гълъбово, Негово Превъзходителство Камило Дзуколи – Посланик на Малтийския орден в България, подписа договор за дарение заедно с д-р Гошо Грозев – управителя на МБАЛ Гълъбово. Дарението включва системи за анестезия, операционно легло с операционна маса, кувьози – стационарен и транспортен за недоносени бебета, бебешки креватчета и други. На официалното събитие Кметът на Община Гълъбово връчи почетен кристален плакет на Посланик Дзуколи, като благодари за доброто отношение към Гълъбово. Г-н Тонев връчи и значка „Гълъбово“  на Посланика, на съветника на Малтийския орден у нас - Богдан Паташев и на депутата от коалиция „БСП за България“ Спас Панчев, по чиято инициатива се осъществи и самото дарение. На официалното събитие присъстваха още г-жа Светла Боянчева – председател на Общински съвет – Гълъбово, секретарят на Общината г-н Пенчо Стоянов, заместник-кметовете Пламен Бараков и Димитър Василев, управителят на Медицински център 1– д-р Елена Грозева, множество гости и целият персонал на гълъбовската болница.

Управителят на боницата в Гълъбово, д-р Грозев поднесе благодарствени грамоти към своите гости, а децата от детска градина „Радост “ украсиха събитието с красив български танц и поднесоха плюшени мечета с шалчета, на които за спомен бе бродирана датата на събитието.

Всики присъстващи обиколиха отделенията на болницата да разгледат отблизо дарената апаратура.

Негово Превъзходителство Камило Дзуколи е посланик на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта. Той извършва огромна дарителска дейност у нас и подпомага хиляди страдащи и нуждаещи се хора от цялата страна. Малтийският орден е католически, с установен от папата статут. Управлява се от монаси и има 12 хиляди членове в 120 страни, които са светски лица. Орденът е известен с хуманитарните си мисии по цял свят.