Езици

Министерството на младежта и спорта награди Средно училище "Васил Левски" с плакет за едно от 5-те най-активни училища в страната

Средно училище „Васил Левски“, гр. Гълъбово с награда от Министерството на Младежта и спорта за най-активно училище. 

В събитията от инициативата Европейски ден на спорта в училище тази година се включиха над 95 000 ученици от 400 учебни заведения в цялата страна и около 12 500 преподаватели и родители, но най-активните 5 училища от цялата страна са наградените, а за втора поредна година СУ "Васил Левски" е сред тях.  

СУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Видин, ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Старо Оряхово, ОУ "Св. Климент Охридски", гр. Хасково и ПГ по МСС "Пейо К. Яворов", гр. Гоце Делчев са другите 4 наградени училища.

От 2018 г. Европейският ден на спорта в училище е част и от Европейската седмица на спорта #BeActive, организирана от ММС. Тази година основната мисия на Седмицата на спорта бе да насочи младежи от различни възрасти към спорта чрез атрактивни демонстрации. За тази цел бе организиран спортен панаир в "Арена Армеец", който бе посетен от над 5000 ученици.

За своите 60 активности и участието в тазгодишните нови теми: „Здравословен начин на живот“ и „Училище без отпадъци“. Директорът на Средно училище "Васил Левски" Нели Кючукова бе наградена с почетен плакет от зам.-министъра на младежта и спорта Стоян Андонов.

Европейският ден на спорта в училище се организира за пета поредна година, като се координира от Сдружение "БГ Бъди активен" и има подкрепата на ММС от самото й начало през 2015 година.