Езици

Кметът на Гълъбово Николай Тонев се срещна с посланика на САЩ

Кметът на Гълъбово Николай Тонев се срещна с посланика на САЩ

На 29.03.2018 г. в Гълъбово, кметът на Общината г-н Николай Тонев и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България, Ерик Рубин, посетиха Младежкият център в града, който бе реновиран изцяло с финансиране от ЕЙ И ЕС на стойност 4,4, млн. лева. Младежкият център в Гълъбово се превърна в най-модерното съоръжение за спорт и отдих в областта.

Във визита участваха още г-н Оливие Маркет – президент на „ЕЙ И ЕС България“, г-н Тодор Бележков – изп.директор „Експлоатация“ на „ЕЙ И ЕС България“, г-жа Светла Боянчева – председател на Общински съвет Гълъбово, д-р Гошо Грозев – управител на МБАЛ Гълъбово, директорите на местните училища г-жа Нели Кючукова – директор на СУ „Васил Левски“, г-жа Петронка Цветковска – директор на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника, г-жа Теодора Желева – директор на I-во ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, г-жа Жечка Кабова – директор на II-ро ОУ „Христо Ботев“ и г-жа Илина Генова – директор ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Обручище.

Благодарение на помощта на компанията „ЕЙ И ЕС“ училището в село Обручище продължава да работи и да дава шанс на местните деца за образование в бизост до домовете им.

Местната болница, която оказва медицинско обслужване, като най-близко лечебно заведение и поема всички спешни случаи, е финансирана от ЕЙ И ЕС за закупуване на апаратура и за поддръжка на болничните съоръжения.

Всички училища в Гълъбово участват в различни конкурси финансирани от компанията ЕЙ И ЕС, насочени към традициите и към спорта. Например в началото на м. март – традиционният такъв, за изработката на мартеници, където наградата за победителите е екскурзия.

Кметът на Гълъбово г-н Николай Тонев благодари за доброто сътрудничество и заедно с всички присъстващи на официалната визита изгледаха репетиция на Детски танцов състав „Гълъбчета“, с худ. ръководител – Валентина Стойкова.

В двудневната си визита Негово Превъзходителство Ерик Рубин посети ТЕЦ "КонтурГлобал Марица изток 3" и ТЕЦ "ЕЙ И ЕС" Гълъбово. Запозна се с работата на централите и с техните програми по Корпоративната социална отговорност, той посети и Центърът за диви животни "Зелени балкани в Стара Загора.