Езици

Болницата в Гълъбово получи дарение от медицинска апаратура и консумативи от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“

Болницата в Гълъбово получи дарение от медицинска апаратура и консумативи от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ .

Дарението включва мултипараметрични монитори за интензивно лечение и реанимация на пациенти, както и мобилен рентген за графии на бял дроб, който ще позволи пациенти с COVID да бъдат обгрижени без риск за други отделения. Осигурени са  маски, предпазни костюми, ръкавици, дезинфектанти и бързи тестове за COVID-19.

През пролетта ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи кампанията на фонд „Обединени срещу COVID-19” със 100 000 лева. Най-много средства бяха разпределени за общински болници и медицински центрове в региона на гр. Стара Загора, сред които попадна и лечебното заведение в град Гълъбово.

То е единствената пълноценно работеща болница в района на комплекса „Марица Изток“, в която ежегодно се лекуват  повече от 3 300 души. Голяма част от персонала в минната и енергийна промишленост в региона преминава профилактични медицински прегледи именно там.

 

Николай Тонев, кмет на община Гълъбово, сподели: "Използвам възможността още веднъж да изкажа своята голяма благодарност към ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3". С това дарение към нашето медицинско заведение ставаме по-уверени и по-силни във възможността да предпазим медиците и населението с безопасно и точно диагностициране. Благодаря, че компанията продължава своята социална политика в партньорство и мисъл за утрешния ден!“

 

Новата медицинска апаратура и предпазни средства бяхапрофесионално оценени от д-р Грозев, управител на МБАЛ Гълъбово: „КонтурГлобал Марица Изток 3" ни подава ръка в изключително труден момент - именно сега, когато болничните заведения в цялата страна трябва да бъдат подготвени да приемат пациенти с COVID-19. Сърдечни благодарности от името на целия екип на болницата - дарените оборудване, консумативи и лични предпазни средства значително ще подобрят нашата готовност да реагираме в настоящата извънредно тежка ситуация".

 

Работата на медицинския персонал е изключително рискована в условията на епидемия от COVID-19. Искаме да ги подкрепим в трудната битка с коронавируса и така да дадем повече сигурност,и за всички жители на община Гълъбово.Обединените усилия на общносттаса шансът ни да се справим по-бързо с пандемията“, заяви Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“.     

 

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията инвестира над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата са предназначени за местните общности.

КонтурГлобал Марица Изток 3 притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).